YE Vært 2018

Besøg af norske Hanne

Vi blev spurgt… Og sagde “Ja tak!” til at være værtsfamilie for en ung en uge i sommerferie 2018 - det fortrød vi ikke! Vi har allerede meldt os igen til næste sommer - en succes gentager vi gerne!

Vi hentede norske Hanne i lufthavnen i Aalborg - en genert men imødekommende pige, som vores egne mindre piger hurtigt kaprede til hop på trampolin mv. Hanne har selv søskende, så hun faldt hurtigt til i leg og samvær med familien.

Inden havde vi skrevet lidt med Hanne og udvekslet info om familie, interesser, fritid, madpræferencer, sprog at tale/forstå og ønsker til ugen samt fotos, så Hanne og hendes familie kunne se hendes “nye familie” (far, mor, søn og 2 døtre), vores hus og have, kæledyr og det værelse, som hun skulle bo i, mens hun var hos os. Tanken var at skabe tryghed hos hende og hendes familie, så hun havde set hendes base i den første uge, hun er i Danmark.

Leg i Hald Sø

Vi hygger med spil

Mens Hanne var hos os, tog vi på ture, som vi også selv plejede at gøre. Vi tilpassede med lidt lærdom om Danmark. Da Hanne er interesseret i historie, besøgte vi Hjerl Hede. Det var varmt, så vi var ude at bade i omkringliggende søer (Birkesø og Hald Sø). Vi havde bytur til Viborg, Danmarks gamle hovedstad og en shoppetur i Aarhus. Der var også hjemmedage, hvor Hanne f.eks. gik med til købmanden - igen så prøvede vi at gøre som vi plejede.

Vi talte dansk til Hanne og hun norsk til os. Når vi ikke forstod slog vi over i engelsk og hjalp hinanden på kryds og tværs. Det gik fint! Vi tilpassede maden, så der altid var noget hun kunne lide, så f.eks. med sushien blev serveret rester fra aftenen før.

Som dagene gik, kom Hanne mere og mere ud fra værelset. Hun havde brug for at trække sig nogle gange, og det var der selvfølgelig plads til. Sara skulle lige lære at banke på til sit eget værelse, når hun skulle have f.eks. tøj, men det tog Hanne meget pænt.

Hanne på hårdt arbejde på Hjerl Hede

I Salling i Aarhus. Gennem terrassens glasgulv ses gågaden under

Ugen gik, og vi kørte Hanne til 14 dages camp i Nordjylland efter en varm afsked med vores 3 børn. Derefter skulle Hanne hjem til Norge igen. Efter en uges camp var der arrangeret gensynsaften med værtsfamilierne, men vi havde andre planer, da vi på det tidspunkt var et stykke nede af hærvejen på vej mod Tyskland. Tårerne trillede, da vi knuste farvel, og på vejen vej besluttede vi at ændre ferieplanerne, så vi kom til gensynsfest alligevel - det fortrød vi ikke! Det blev et skønt gensyn med Hanne og en fantastisk aften i selskab med smukke og glade unge mennesker fra hele jorden - og Hanne havde det godt!

Vi glæder os til at besøge Hanne og hendes familie i Norge - vi skrev lidt med Hannes familie, så de også hørte nyt fra vores side, mens Hanne var hos os. Vi fik invitationen, som vi glade tog imod. Vi holder kontakt via Snap og Facebook - det er hyggeligt og glædeligt med det nye “familiemedlem” og selvom det blot var en uge, så fik hun skabt en plads i vores hjerter!

På familiens vegne,
Louise Nygaard Meissner