YES 2002 Julie

Når mennesker mødes.

Sidste år omkring denne tid så jeg annoncen fra Lions Club Stoholm i avisen. De tilbød en ung over 18 en rejse til et europæisk land med alt betalt, og jeg var straks klar til at pakke min kuffert! Selvom annoncen hverken sagde noget om rejsemål eller program, tænkte jeg, at jeg ikke ville gå glip af en chance for at komme ud og opleve noget af verden. Når man går i gymnasiet bliver hverdagen jo hurtigt lagt i faste rammer, og man glemmer, at man kan lære mange vigtige ting uden for disse vante rammer.
Jeg besvarede annoncen og blev den heldige, der fik en tur på ca. 3 uger til Finland. Jeg skulle tilbringe 9 dage hos en finsk familie og 9 dage på en stor camp sammen med 36 andre unge fra hele verden.
Mit ophold hos familien gav mig et godt billede af den finske kultur. Selvom Finland og Danmark næsten er naboer, kan vi alligevel sagtens være meget forskellige.
Dette blev endnu mere tydeligt, da jeg kom hen på campen. Vi var alt fra amerikanere til kinesere. Verden blev samlet på et sted!
I de 9 dage vi var på campen, havde de lokale Lions lavet forskellige arrangementer, hvor vi selvfølgelig ofte var nødt til at samarbejde. Og da ikke alle var lige gode til engelsk - som var det sprog, vi talte på campen - var kropssprog også ret godt at kunne. Når man sidder midt i sivene i en finsk å og kanoen bare ikke vil, som man vil, så glemmer man hurtigt, at man normalt ikke taler samme sprog eller har de samme vaner. Nej, så kan man ikke andet end at grine af det, for når man er i samme båd, så er forskellene pludselig ikke så store!
Og det var netop det vigtigste jeg lærte af den tur. I stedet for at skille mennesker pga. deres forskelle, skal man i stedet prøve at forstå og lære af dem. Hvem har sagt, at det man selv plejer at gøre, er det mest rigtige? Det kan man kun sige, hvis man vælger at se verden med skyklapper på.
Derfor mener jeg at Lions har givet mig chancen for at smide mine skyklapper og virkelig opleve, hvad der sker, når mennesker mødes! Jeg kom hjem med en kuffert fyldt med mange nye oplevelser, som jeg ikke glemmer.
Nu ved jeg, at jeg har venner spredt rundt i næsten hele verden, og disse venskaber vil jeg helt sikkert benytte mig af, når jeg igen skal ud og opleve noget af verden!
Julie Hendriksen